Waterzijdig inregelen groningenCV ketel waterzijdig inregelen

Last van comfort problemen? Heb je een hoge gasrekening en duurt het ‘s morgens veel te lang voordat je woonkamer lekker warm wordt? Of heb je een gloeiend hete radiator in de badkamer, terwijl het in de keuken koud blijft? Dan is het hoog tijd dat je je CV installatie waterzijdig laat inregelen!

Hoog gasverbruik? Waterzijdig inregelen

Het grootste deel van de woningen in Nederland heeft tegenwoordig een energie zuinige HR ketel. Maar helaas werkt 75% daarvan niet optimaal, waardoor er veel, letterlijk kostbare, energie verloren gaat.

Er zijn twee belangrijke redenen waardoor een zuinige HR ketel in de praktijk toch niet zuinig functioneert. Ten eerste is de retour temperatuur vaak te hoog zodat de ketel niet kan condenseren en hij het beloofde hoge rendement niet haalt. Ten tweede is de hoeveelheid water die wordt rondgepompt vaak wel 3 of 4 maal te groot, hierdoor moet de ketel 3 tot 4 maal zoveel water verwarmen als noodzakelijk is. Hier kun je dus veel energie besparen!

CV ketel inregelen

De problemen ontstaan wanneer bij het plaatsen van een HR ketel, de rest van de CV installatie hier niet op aangepast wordt. De oplossing is gelukkig eenvoudig. Laat je verwarmingsinstallatie waterzijdig inregelen en plaats thermostaatkranen. Daarmee kun je het CV systeem perfect afstemmen op de werking van een HR ketel.

Waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat door alle radiatoren precies zoveel warm water stroomt als nodig is, dat bovendien overal op de juiste temperatuur wordt gehouden. Je winst? Een huis dat overal lekker op temperatuur is en een energiebesparing van zeker 10 tot wel 25%!

Voordelen CV inregelen:

  • Comfort verbetering
  • Energiebesparing
  • Snelle terugverdientijd
  • Goed voor het milieu

Over ons

Thermografie Drenthe is onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, VvE’s en overheden in energiebesparing, thermografie en blowerdoortest. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.