Enegiekeurplus is de specialist in thermografie in Groningen, Friesland en DrentheThermografie Drenthe

Bij thermografie maken wij gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera’s of van een inspectiedrone. Een warmtebeeldcamera kan warmte meten en deze warmte omzetten in beeld. Op een warmtebeeld van een gebouw is zo door middel van kleurverschillen precies te zien waar het warmte verliest door koudebruggen, slechte of ontbrekende isolatie. Ook luchtlekken en vochtproblemen kunnen wij op deze manier zichtbaar maken.

Thermografie expert in Drenthe

Thermografie Drenthe is ITC level 3 gecertificeerd expert in thermografie en drone inspecties. Wij maken gebruik van diverse geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Hiermee doen wij thermografisch onderzoek in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe Overijssel en Flevoland. Thermografie Drenthe kan je onder meer helpen bij het opsporen van de oorzaak van klachten zoals: isolatieproblemen, schimmelvorming, vochtproblemen, water- en luchtlekken en tochtklachten.

De voordelen van thermografie

Thermografie is uitstekend geschikt voor allerlei soorten inspecties in gebouwen en aan installaties. Bijvoorbeeld de controle van zonnepanelen of de inspectie van elektrische installaties op slechte verbindingen die tot kortsluiting of zelfs tot brand kunnen leiden. Ook de kwaliteit van gebouwen op het gebied van luchtdichtheid kan in beeld worden gebracht. Verder kunnen lekken in een CV leidingen, vloerverwarmingssystemen of in platdakconstructies worden opgespoord. Dit alles snel en op afstand, zonder kostbaar breekwerk en zonder dat installatie hoeven worden stilgelegd.

Omstandigheden bij thermografie

Onderzoek naar warmteverlies en isolatieproblemen in een gebouw vereist specifieke omstandigheden. Bij een inspectie van een gebouw is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is voor een inspectie op het gebied van isolatieproblemen vereist. Ook is het bij een inspectie belangrijk dat de zon geen verstoringen in het warmtebeeld geeft. Thermografie Drenthe voert om deze reden thermografie inspecties uit bij koele weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak maken

Wil je een thermografisch onderzoek laten uitvoeren bij een woning of een bedrijfsgebouw door een ITC Level 3 gecertificeerd thermografie expert? Neem dan op tijdig contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Zodra de weersomstandigheden juist zijn voor een inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografisch onderzoek:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie inspectie moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Over ons

Thermografie Drenthe is onderdeel van Energiekeurplus,  jouw partner in energiebesparing, drone inspecties, blowerdoor & thermografie. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. De kosten van een thermografisch onderzoek van een woning zijn vanaf €395. Voor een inspectie van een bedrijfsgebouw of een drone inspectie geven wij graag een offerte op maat.