Lenen voor energiebesparing met de Energiebespaarlening nu nog goedkoper

Energiebespaarlening nu nog goedkoper

Het kabinet vindt dat energiebesparing een extra impuls nodig heeft en heeft 10 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor het “Nationaal Energiebespaarfonds”. Hierdoor is energie besparen met gebruik van de “Energiebespaarlening” nog goedkoper geworden. De Energiebespaarlening is een fonds dat huiseigenaren in staat stelt maakt goedkoop te lenen voor energiebesparing in huis, zij betalen vanaf 27 februari nog slechts 2,2 tot 2,9% rente! 

Subsidie voor energiebesparing

Minister Blok heeft de Tweede Kamer laten weten dat er na de invoering van de ISDE, een subsidie (van 70 miljoen euro) op o.m. zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen nóg eens 100 miljoen euro extra zal worden uitgetrokken voor energiebesparing in koopwoningen. Het grootste deel, 80 miljoen, gaat naar een subsidie voor energiebesparende maatregelen in koopwoningen en naar een voorlichtingscampagne om energiebesparing te stimuleren. Daarnaast zal 10 miljoen worden besteed aan aan experimenten van gemeenten en bedrijven die maatregelen en financiering organiseren om burgers te ontzorgen op het gebied van energiebesparing. 10 miljoen wordt in het Nationaal Energiebespaarfonds gestoken om de Energiebespaarlening aantrekkelijker te maken voor woningeigenaren.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een goedkope lening voor woningeigenaren die bedoeld is om hen te stimuleren tot het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. De Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN bank hebben hiervoor 300 miljoen euro bijeen gebracht en het Energiebespaarfonds opgericht. Dit fonds moet zichzelf uit de renteopbrengsten van de verstrekte leningen stand houden. Het heeft hierdoor een wat hoger rentepercentage dan een gemeentelijke Duurzaamheidslening.

Doordat het kabinet 10 miljoen extra beschikbaar stelt voor het Energiebespaarfonds kan het rentepercentage van de lening nog verder naar beneden worden gebracht naar momenteel 2,2% voor een 7 jaars lening  en 2,9% voor een 15 jaars lening. De verwachting is dat de Energiebespaarlening hierdoor populairder zal worden en dat meer woningbezitters zo zullen worden aangezet tot energiebesparing.

Wil je ook profiteren van lageren maandlasten en een comfortabel warm huis? Kijk dan eens eens op ikinvesteerslim.nl

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en overheden in energieadvies, blowerdoor & thermografie. Energiekeurplus werkt in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.