Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp Groningen

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een milieuvriendelijke manier van verwarmen die in vrijwel elke Nederlandse woning toepasbaar is. Dure bouwkundige aanpassingen zijn niet nodig en een warmtepomp levert een een flinke energiebesparing op! Bovendien is vanaf 4 januari 2016 de Investering Subsidie Duurzame Energie te verkrijgen. Dit is een aanschaf subsidie van €500 tot wel €1500 die de aanschaf wel héél aantrekkelijk maakt!

Energiebesparing tot 30 procent

Een hybride warmtepomp levert een totale energiebesparing van 20 tot wel 30 procent! Het percentage is afhankelijk van het afgiftesysteem van je verwarming. Bij een lage temperatuur verwarmingssysteem behaal je het meeste voordeel. Je zult meer elektriciteit gaan gebruiken, maar dit wordt ruimschoots weer goedgemaakt door de besparing op je gasrekening. Het combineren van hybride warmtepomp met zonnepanelen is een perfecte oplossing om de stijging in het elektrisch verbruik op te vangen.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp onttrekt de warmte uit de buitenlucht of uit de afvoerlucht van je ventilatiesysteem en kan de de temperatuur daarvan een aantal keer verhogen. Hiermee wordt het water van de verwarming tot maximaal 45°C opgewarmd. Een warmtepomp levert in een Nederlands huis vaak meer dan 60% van de warmtebehoefte.

Een hybride warmtepomp is met elke modulerende CV-ketel te combineren. Door deze combinatie wordt altijd het hoogst mogelijke rendement behaald. Op momenten de warmtepomp niet genoeg warmte levert, zorgt de HR-ketel voor extra capaciteit of neemt de taak helemaal over. De hybride warmtepomp en de HR-ketel worden beiden aangestuurd door één slimme thermostaat.

Koelen met een warmtepomp

De behoefte om in de zomer te kunnen koelen neemt steeds verder toe. Met een minimum aan energie kan een warmtepomp de temperatuur in je woning een aantal graden omlaag brengen. Door het plaatsen van FAN-convectoren met een condensafvoer of het gebruik van vloerverwarming wordt de koelcapaciteit van een warmtepomp optimaal benut. 

Energiekeurplus

Energiekeurplus is de expert in energiebesparing, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en blowerdoortest. Wij geven advies over de maatregelen die noodzakelijk zij voordat je kunt overstappen op een warmtepomp en we werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.