Thermografie Duindoornstraat Selwerd GroningenThermografie in Selwerd Groningen

Energiekeurplus deed een thermografie inspectie bij een studentenflat aan de Duindoornstraat in Groningen om de huidige kwaliteit van de isolatie van de gebouwschil in kaart te brengen. De flat aan de Duindoornstraat is één van drie studentenflats die in en rond 1970 werden gebouwd in de wijk Selwerd nabij het Zernikecomplex van de Rijks Universiteit Groningen.

Revitalisatie en verbetering energieprestatie

De thermografie inspectie van Energiekeurplus maakt deel uit van een uitgebreider onderzoek naar de mogelijkheden om de energieprestatie, het uiterlijk en de aantrekkingskracht van de studentenflat op te waarderen. De drie grote studentenflats in Selwerd, met woonruimte voor zo’n 1000 bewoners, hebben steeds meer te maken met leegstand. Onder meer als gevolg van concurrentie door een groeiend aanbod van studentenhuisvesting in en rond het centrum van de stad Groningen. De woningcorporatie

Warmtestad

Woningcorporatie Lefier overweegt de energieprestatie van de studentenflat op te waarderen door vanaf eind 2017 gebruik te maken van het Warmtenetwerk NoordWest. Dit is een duurzame energievoorziening die gebruik zal maken van een geothermische bron op het Zernike terrein. Hiermee kunnen zo’n 10.000 woningen, maar ook kantoren en bedrijven in Paddepoel en Selwerd worden verwarmd. Momenteel is het Warmtenetwerk  in ontwikkeling is door Warmtestad, een initiatief waarin het Waterbedrijf de Gemeente Groningen deelnemen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.