Zevenster Zonnestroom van start in Zuidhorn

Zevenster Zonnestroom in Zuidhorn van start

Op maandag 30 mei om 17.00u werd zonnestroom coöperatie Zevenster Zonnestroom officieel geopend door wethouder Henk Bakker namens de gemeente Zuidhorn en gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen. Zuidhorn heeft hiermee na 1,5 jaar voorbereiding het eerste postcoderoos project in de provincie Groningen tot stand gebracht.

Zevenster Zonnestroom

Zevenster Zonnestroom is tot stand gekomen op initiatief van Reint Brondijk en de gebroeders Kuipers.
Zij werden hierbij gesteund door o.m. de gemeente Zuidhorn en de provincie Groningen,
van wie zij ter ondersteuning een subsidie van €25.000 ontvingen.

Twintig huishoudens uit Zuidhorn en omgeving investeren via de coöperatie in het aanleggen van 200 zonnepanelen. De motieven van hen verschillen; de één woont in een huurwoning, de ander in een monument en weer een ander kan vanwege een ongeschikte oriëntatie zelf geen zonnepanelen laten plaatsen.

De zonnestroomcoöperatie maakt voor het plaatsen van 200 zonnepanelen gebruik van het dak van het bedrijfspand van De Zevenster, een fouragebedrijf bij het van Starkenborg Kanaal in Zuidhorn.

De totstandkoming van Zevenster Zonnestroom ging niet zonder slag of stoot. De postcoderoosregeling van Minister Kamp is namelijk niet echt uitnodigend voor burgers om mee aan de slag te gaan. “Voor het zover was, heeft het wel veel zweetdruppels gekost”, aldus voorzitter Reint Brondijk.

Inmiddels zijn er 100 van de 200 zonnepanelen geïnstalleerd en binnenkort zullen ook de overige 100 zonnepanelen geplaatst worden. Na de aansluiting van de panelen door Enexis kan het terugleveren van zonnestroom eindelijk van start gaan.

Wil je meer informatie of wil je donateur worden van Zevenster Zonnestroom, kijk dan op www.zevensterzonnestroom.nl